Да поговорим Истории

Родилното отделение в МБАЛ-Ямбол възобнови работа

Родилното отделение в МБАЛ-Ямбол възобнови работа

Отделението по акушерство и гинекология при МБАЛ „Св.Пантелеймон“ – Ямбол“ АД възобнови своята дейност в стационара по Клинична пътека № 5 – „Раждане“, родилна помощ, свързана с раждането и дейността по грижи и диагностика/лечение на новороденото. Това става ясно от съобщение на болницата, предаде порталът Здраве.нет.

Припомняме, родилното отделение затвори април месец, защото нямаше неонатолог. „В продължение на 5-6 месеца направихме всичко възможно, за да търсим лекари неонатолози, които да дойдат да работят в нашата болница. Въпреки условията, които ние предлагаме, включително и достойно заплащане, никой не пожела да дойде да работи в Ямбол. Обиколили сме почти половината България – София, Пловдив, Сливен, Нова Загора, Стара Загора, Бургас, Търговище, Пазарджик, Варна“, каза тогава директорът на болницата д-р Панайот Диманов.

От NOVA доуточниха: „Спасението за ямболското „Родилно“ идва от Пловдив. Неонаталог от Университетска болница „Пълмед“ от днес работи в Ямбол, а с него се завръща и проплакването на бебета в отделението. Новият герой на града се казва д-р Константин Колишев.

„Първото, това е острата нужда и опит за спасяване, искам да помогна на колегите си и на второ място тези мили сантименти. В Ямбол съм работил, след като завърших. Като млад лекар бях по-разпределение три години. Тогава имаше разпределения, между 1978- 1980 г.”, сподели д-р Константин Колишев, неонатолог МБАЛ „Св. Пантелеймон“- Ямбол.“

photo @ pixabay