Виж кой говори Да поговорим

За раждането, за думата „мама“, за новородените, за детските партита и други

За раждането, за думата "мама", за новородените, за детските партита и други

Здравейте, скъпи читатели на Бременна.Бг! Това е нашата седмична обзорна рубрика, в която споделяме с вас тематичните материали, които харесахме през седмицата. Пожелаваме ви приятно четене!

Списание „9 месеца“ за тревогите преди раждането: „Броите ли дните? Очаквате ли с нетърпение да видите отново краката си? Да спите отново по корем – или просто да спите? Не се бойте – краят на бременността наближава.“

„Майко Мила“ относно думата „мама“: „В общество, в което жената е постоянно подбутвана от свекърви, приятелки, добронамерени лица и телевизионни водещи да се размножава, за да спаси народи ни от изчезване, да те обиждат на производно на „майка“ си е повече от странно.

Харесахме в Инстаграм:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by hamileyiz (@hamileyiz) on

„Първите седем“ за посрещането на новоредните във Финландия:

Един материал за детските партита от гледна точка на бащата: „Не бях подготвен обаче за истината, когато за пръв път се сблъсках с купона на детските партита покрай сина си. А повярвайте ми, за тези близо 5 години, откакто синът ни се появи на бял свят, се находих на именни и рождени дни, кръщенета, прощъпулници, Баба Марта, Първа пролет, Лазаровден/Цветница, Великден, Гергьовден, 24 май, край на учебна година, начало на учебна година, Коледа, Нова година, после пак. Пропускам ли нещо? Купонът покрай сина ми също течеше нонстоп, но изобщо не приличаше на купоните, с които бях свикнал и закърмен още преди той да се появи.

Първо, неочаквано болезнено открих, когато вече бе твърде късно, че на детско парти алкохол не се сервира. Дори бира или да речем сайдер. Улових се, че с течение на времето, от безбройните плодови сокчета, тортички и сладкиши, които ни поднасяха на партитата, наред с децата, започват да ми излизат киселини и че трезвен по-трудно преглъщам цялата тази лудница там, отколкото ако бях ударил поне една-две бири за отпускане на нервната система.“ Прочетете повече: https://bremenna.bg/detskoto-parti-na-vojna-kato-na-vojna/

снимка: pixabay