Виж кой говори Да поговорим

За раждането след 40, за следродилните лудости, за бащите и други

За раждането след 40, за следродилните лудости, за бащите и други

Добър ден, скъпи читатели на Бременна.Бг! Това е нашата обзорна рубрика, в която споделяме с вас тематичните материали, които харесахме през седмицата. Пожелаваме ви приятно четене!

Списание „9 месеца“: „Броят на жените, раждащи за първи път след 40, се е утроил през 21-ви век. Това е констатацията, направена през 2008 г. в САЩ след мащабно проучване на Pew Research Center – Washington. Според него нараства броят на жените, раждащи над 35-годишна възраст – 14%, за сметка на дела на майките, които раждат в тийнейджърска възраст – 10%.

Веси Димитрова за Бременна.бг: „Готови ли бяхме… да издържим умората, напрежението, безсънните нощи, плачът, болестите, паданията и всичко, свързано с физическото израстване на бебето?
Готови ли бяхме да дадем на това дете цялата си обич и топлина, да го предпазим от опасностите, да го научим на самостоятелност, да му осигурим среда, в която да процъфтява и разбира се – да го превърнем в стойностен човек? Готови ли бяхме да жертваме времето си един с друг, в името на детето, да пренебрегнем собствения си комфорт за сметка на неговия, да приемем отчуждението на част от приятелите ни и да направим така, че трудностите да ни сплотяват, вместо да ни отчуждават?“ целият текст тук: https://bremenna.bg/gotova-li-sam-za-bebe-ili-kak-bezrezervnata-obich-nosi-otgovorite/

„Майко Мила“ за следродилните лудости:

„Майко Мила“ за татковците:

Харесахме в Инстаграм:

снимка: pixabay