Големите усмивки Доза смях

10 противоречиви факта за отглеждането на близнаци

10 противоречиви факта за отглеждането на близнаци

1. Това, че спят едновременно, означава, че и ще се събудят едновременно и ще започне прожекцията на филма “ Пистолет, куфар и две ревящи гърла“.

2. Когато мама е преуморена след тежък ден дундуркане, хранене, разхождане, къпане на близнаците, готвене, пране и чистене вкъщи, тя решава да си отвори бутилка шампанско, след което отново е принудена да чисти.

3. Ако единият случайно не се събуди през нощта, то другият със сигурност ще го направи.

4. Колкото по-невкусно им е едно пюре, толкова повече успяват да изядат. Лъжицата най-лесно влиза при широко отворена за рев уста.

5. Приготовлението за излизане на разходка понякога отнема повече време, отколкото самата разходка.

6. Ако ти е останал един единствен памперс, със сигурност ще го сложиш на ненааканото дете, минути преди да видиш, че другото е крайно нуждаещо се.

отглеждането на близнаци

Снимка: imgur.com

7. Колкото и в тъмносини дрехи да са облечени, все ще се намери някой да попита дали едното е момиче. За момичетата – аналогично, когато са в ярко розово.

8. Точно когато мама има най-голяма нужда от помощ, и двете баби ще са неотложно заети.

9. След края на зимния сезон, когато си горд и щастлив, че си опазил децата от вируси, рязко осъзнаваш, че и лятото няма застраховани. Детето, което кашля по-стряскащо и кънтящо, всъщност се оказва, че е по-добре от другото, което почти не кашля.

10. Въпреки еднаквите си гени, близнаците винаги имат различни вкусове, предпочитания и характери, което прави отглеждането и възпитанието им още по-голямо предизвикателство.

Снимка на корицата: pixabay.com