Големите усмивки Свободно време

Електронно табло ще съобщава за раждането на бебе

До броени дни в Стара Загора ще заработи електронно табло, което в реално време ще съобщава за раждането на бебе, съобщи за БТА  президентът на „Ротари клуб Стара Загора“ Васил Демирев, които са организатори на инициативата.

Той уточни, че мястото, известно в града като „Часовника“, пред универсалния магазин в центъра е избрано символично, защото „там е място за срещи и именно там много съдби са се срещнали“, каза още Демирев.

От думите му стана ясно, че идеята се е зародила преди няколко месеца в приятелски разговор.

“Постоянно около нас има отрицателна информация и ние искаме да направим нещо, за да покажем обратната страна и някаква положителна статистика, а какво по-хубаво от раждането на нов живот“, категоричен е той.

Електронното табло ще работи на принципа на приложение, чрез което трите акушеро-гинекологични отделения в града ще предоставят информация в реално време за новородените бебета в отделенията. Освен часа и датата на раждане ще бъде изписвано и първото име на новороденото, а тази хубава новина ще бъде съпроводена и от звуков сигнал, обясни още Васил Демирев.
През останалото време ще се визуализира броят на бебетата, родени от началото на годината до момента и ще работи с натрупване. „Обикновено в Стара Загора се раждат около три хиляди деца“, посочи още паст президентът.

 

За автора

Бременна.БГ

Бременна.БГ

Бременна.БГ има за цел да осигурява информация, засягаща темите свързани със забременяването, бременността, раждането и отглеждането на деца.