Големите усмивки Приключения

Родилка стигна навреме до болницата благодарение на полицейски ескорт

полиция

В събота двама полицаи помогнаха на бременна жена, която едва не роди в задръстване в микробус на оживено кръстовище. Униформените ескортирали раждащата жена по спешност до болницата с включени звукова и светлинна сигнализация, предаде NOVA.

Младшите инспектори от Трето РПУ-Пловдив Ради Андреев и Венцислав Добрев  извършвали обход с патрулния автомобил, когато в час пик попаднали в огромно задръстване заради ремонт. Изведнъж от колоната се появил мъж, който слязъл от микробус и притеснен се приближил към полицейската кола.

Без да се двоумят, униформените информират дежурната оперативна в полицията и искат разрешение за осигуряване на коридор на микробуса с раждащата жена, за да премине през трафика и да стигне до болницата.

„Включихме светлинна и звукова сигнализация, при което колите се отдръпнаха и ние карахме напред, а господинът караше с буса зад нас“, разказа Добрев.

За 10-15 минути стигат до болницата.

Пред болницата лекарският екип от АГ-отделението очаквал бременната жена и поел родилката. Пред NOVA съпругът ѝ обясни, че жената му е получила кръвоизлив и за това същия ден тръгнали към болницата, 25 дни преди раждането.

„По спешност директно на секцио се роди детето, но екипът много бързо е действал. Аз нали нямах допир вътре и след половин час ми казаха честито, имате си момченце. Всички са добре. Ако не бяха двамата полицаи да ни съдействат помощ, може би на 90% щяха да бъдат с фатален край и майката, и бебето“, разказва Ангел Боянов.

Директорът на пловдивската полиция заяви, че за постъпката си двамата полицаи ще бъдат наградени.

„Обществото вече ги награди. Чисто така моралният акт на възхищение, на одобрение от тяхната постъпка може би е достатъчен, за да затвърди още повече доверието към инстутцията , а иначе в прфесионален план има така ред, при който те наистина ще бъдат наградени“, заяви Васил Костадинов директор на ОД МВР-Пловдив.

Ради Андреев работи от 18 години в МВР, а Венцислав Добрев от 20. Това не е първият случай, в който помагат. „Помагали сме и на припаднали хора на улицата, и скоро на дете, което беше паднало от третия етаж и с родителите бяхме заедно до последно всичко мина блогополучно. Не се чувстваме герои. Дори и без да сме в униформи, пак бих помогнали“, казва той.

Дарик рад