Имаме бебе Плюс 1

28 станаха бебетата, родени по ин витро програмата на Столична община

28 са вече децата, родени след ин витро процедури с донорски яйцеклетки, финансирани по програмата на Столична община. От тях момичета са 11, а момчетата – 17.

Програмата на Столична община бе създадена по идея на кмета на София Йорданка Фандъкова през 2015г.

Новата малка столичанка се е родила по естествен път с мерки 2650 гр и 49 см. 48-годишната майка на бебето се е доверила за процедурите и раждането на АГ болница „Д-р Щерев“ – едно от лечебните заведения, включени в донорската инвитро програма на Столична община.

Още няколко семейства са в очакване да станат родители в следващите месеци, след инвитро процедури, финансирани от Столична община.

От 2015 г. насам всяка година Столична община подпомага жени с репродуктивни проблеми по програмата, която бе създадена съвместно с организациите „Майки за донорство“ и „Искам бебе“. В бюджета на София ежегодно се предвиждат по 70 000 лв. за финансиране на част от необходимите инвитро процедури с донорски яйцеклетки.

Един от най-активните партньори на Столична община в програмата – болница „Надежда“ е инициатор за 9-и пореден път на „Дни на донорството“, които ще се проведат на 2-ри, 3-ти и 4-ти декември 2021 г.

Кампанията предвижда 100 безплатни прегледа и консултации при репродуктивните специалисти на МБАЛ „Надежда“ – д-р Георги Стаменов, д-р Събина Персенска, д-р Димитър Цветков, д-р Теодора Тихомирова и д-р Стела Чапанова.

Всички, които мечтаят за дете и не знаят къде да потърсят помощ, или са били при много лекари, но без резултат – за тях са безплатните прегледи и консултации със специалистите на болница „Надежда“.

За автора

Бременна.БГ

Бременна.БГ

Бременна.БГ има за цел да осигурява информация, засягаща темите свързани със забременяването, бременността, раждането и отглеждането на деца.