Виж кой говори Да поговорим

Раждане, сурогатни майки, интервю с тате и други

Здравейте, скъпи читатели на Бременна.бг! Това е нашата седмична обзорна рурика, в която споделяме с вас тематичните материали, които ни направиха впечатление последните дни. Приятно четене!

Едно скорошно проучване установи, че три четвърти от 1136 бебета, които са починали или са били с увреден мозък по време на раждане във Великобритания през 2015 г., е можело да бъдат спасени, ако не се даваше предимство на „естествеността“ на раждането пред безопасността на детето и майката, пише NewScientist.

Британският Кралски колеж по акушерство се отказва от 12-годишната си кампания в подкрепа на естественото раждане, признавайки, че тя е причинила чувство за провал у някои жени.
Колежът вече няма да призовава родилките за раждане без медицинска намеса.

Харесахме това видео:

С напредването на медицината репродукцията при семейства с проблеми става все по-възможна. Сурогатното майчинство, при което жена, различна от биологичната майка, износва детето в утробата си, вече се практикува на много места по света. В Холивуд тази тенденция също се засилва в последните години.

Едно „Интервю с тате“ : „Когато се запознах с майка ти, ти си бил още в мечтите и плановете ни за бъдещето. Дори не си бил още в корема на мама, това стана едва по-късно. С мама още отначало много се обичахме, затова и знаехме, че един ден ще те има и теб, много те искахме и те чакахме с нетърпение. Дори бяхме сигурни, че ще си едно такова сладко момченце и ти бяхме избрали име още преди да се появиш на бял свят. Така че там, където си бил, когато сме се запознали с мама, е имало много любов, мечти и надежди. Хубаво ще да е било. Топло, уютно и безопасно. Знам, защото навремето и аз съм бил на подобно място.“

Харесахме в Инстаграм:

A post shared by Fitness Guides (@fitnesguides) on