Плюс 1 Чакаме бебе

15 неща, които да НЕ казвате на бременна жена

15 неща, които да НЕ казвате на бременна жена

Ако вече си минала през бременността, то сигурно си чувала поне няколко от тези неща. Нека се посмеем заедно, припомняйки си досадните въпроси и коментари, с които занимават бъдещите мами по цял свят.

Хормоните и общите приказки често се оказват несъвместима комбинация. Не е тайна, че бременните жени могат да бъдат поизнервени на моменти (особено с наближаването на Големия Ден). И докато някои дами биха били повече от щастливи да отговарят на въпросите от непознати, спрели ги на улицата или в супермаркета, то други биха предпочели по възможност да не чуват следните 15 неща.

Ако тръгнеш да заговаряш

Снимка: pixabay.com

Та ако тръгнеш да заговаряш бременна жена, подходи внимателно и имай предвид този списък.

1. „Може ли да ти пипна корема?”

Ако отговориш с „Да”, получаваш особеното погалване по корема. Ако пък откажеш, печелиш кръвнишки поглед. И в двете ситуации се чувстваш неловко.

2. „Знаеш че еди-какво-си е вредно за бебето, нали?”

За изненада на мнозина, повечето бременни жени чудесно знаят и разбират кое е добре за бебето и кое не е. Така че, молим ви, оставете ни да си похапваме кисели краставички и течен шоколад.

3. „ Ооо, имаш още много време.”

Когато някой попита „Кога ти е терминът?”, ще чуеш или горния коментар или „Е, то вече не остана!”. Вторият отговор винаги е за предпочитане.

Дотук беше със спането

Снимка: pixabay.com

4. „Дотук беше със спането.”

Тази реплика обикновено се допълва и с „…така че гледай да си почиваш, докато още можеш.”

Просто се усмихни, кимни вежливо и се опитай да не мислиш за купищата книги, които изчете по въпроса за бебетата и съня. Ти вече знаеш, че новородените проспиват по-голямата част от денонощието. Е, понякога е по-лесно да запазим тази информация за себе си.

5. „100% ще си имаш момиченце. Мога да кажа по формата на корема ти.”

И да вървят по дяволите видеозонът и каквото докторът каза, нали?

6. „Изглеждаш все едно всеки момент ще родиш.”

И, ако имаш късмет, водите ти ще изтекат върху обувките на досадника.

7. „Сигурна ли си, че си бременна само с едно?”

Да, знам че имам вид на бременна със слончета-тризнаци. Да, знам също така и че се шегуваш. Просто понякога ми е трудно да открия хумора, докато едно малко същество расте вътре в мен и притиска органите ми.

8. „Ти направо сияеш.”

Сияя. Потя се като прасе. Все тая.

Много го мразя това име.

Снимка: pixabay.com

9. „Много го мразя това име.”

Една от най-„великите” реплики! Личен фаворит: „О, познавам човек с това име и сега е в затвора.”

Заложи на сигурното – ако те попитат как смяташ да кръстиш детето си, просто им сподели, че не си решила. Или кажи техните имена.

10. „Беше ли планирано?”

Следващият въпрос, моля.

11. „Обзалагам се, че се надяваш на момче/момиче” (противоположният пол на детето, което вече имаш).”

Имаш две момчета? Тогава всички около теб ще си мислят, че искаш момиче. Имаш две момичета? Не е ли очевидно, че се надяваш на момче? Такава е нагласата на хората. И тук по-лекият вариант е просто да кимнеш и да се съгласиш. Или да смениш темата. „Хей, виж, дъга!” винаги е подходящ отговор за този въпрос.

12. „Възнамеряваш ли да кърмиш?”

Този тип въпрос има много форми. Като например „Как смяташ да родиш – естествено или секцио?”, „Къде ще спи бебето?”, „Кой ще го повива?” и т.н..

Всъщност този род въпроси са един по-възпитан начин да те попитат: „Чувала ли си за еди-кое-си много спорно изследване, което противоречи с твоето схващане? Не? О, нека ти разкажа всичко за него.”

13. „Много ме боли гърбът.”

И често последвано от „Толкова съм уморен/-а.”. Спомняш ли си онова упражнение с дишането от училището за родители? Създадено е за коментари като този. Дишай дълбоко!

14. „Ще възразиш ли, ако взема последния десерт?”

Сладкото е общо взето всичко, което имаме на този етап. Долу ръцете!!!

Мога ли да ти дам съвет

Снимка: Ryan McGuire

15. И, разбира се „Мога ли да ти дам съвет?”

Естествено, няма никаква нужда да отговаряш, защото съветът вече лети в твоята посока. Непоисканият съвет е един от най-честите симптоми на бременността и ще те придружава във всеки триместър. Горе долу като киселините.

Какви коментари и въпроси те вбесяваха по време на твоята бременност?

 

Източник: Babyology
Автор: Джена Галина
Снимка на корицата: pixabay.com