Виж кой говори Да поговорим

За научните новости, за майчинството като ценност за бизнеса, за Капачки за бъдеще и други

За научните новости, за майчинството като ценност за бизнеса, за Капачки за бъдеще и други

Здравейте, драги читатели на Бременна.Бг! Това е нашата обзорна рубрика, в която споделяме с вас тематичните материали, които харесахме през седмицата. Пожелаваме ви приятно четене! Тази седмица се спряхме на теми за майчинството и отношението на бизнеса към него, за новостите в науката, засягащи бременността и други.

News.bg съобщиха за бебе, което има трима генетични родители: „Майката вече е претърпяла няколко неуспешни инвитро процедури. Затова лекарите са използвали този път не само генетичен материал от нея и бащата, но и донорска яйцеклетка от друга жена.“

Наука Offnews относно генетичната редакция на бебета: „В момента в световен мащаб тече дискусия дали е „безотговорно“ да се правят промени в човешките клетки, които могат да бъдат унаследени.

Методите за генна редакция, дори и най-разпространените „молекулни ножици“ CRISPR/Cas9, все още не са доказано безопасни и достатъчно ефективни, за да може да се използват за промяна на онаследими гени от човешкия геном в ембриони, яйцеклетки, сперматозоиди.“

Майко Мила по важната тема как бизнесът третира майчинството, посочвайки положителен пример: „„Още в първия ден, в който влязох в компанията, ми бяха поверени изключително отговорни проекти за важни клиенти – без абсолютно никой да походи скептично към мен, заради това, че съм майка на две деца и може да се наложи да отсъствам“.

Харесахме в Инстаграм:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by just us – with LOVE ♥ (@mel_et_joe) on

Нашите любими герои „Капачки за бъдеще“ пак направиха чудо този уикенд. Вижте видеото, то казва повече от всякакви думи:

Същевременно „Капачки за бъдеще“ срещат и критика. Ето какво отговориха на изказване, твърдящо, че имало достатъчно кувьози в страната:

снимка: pixabay