Здрав дух в здраво тяло Полезното и Приятното

Най-добрите секс пози по време на бременността (част 1)

Секс и бременност

Когато става дума за секс за бременност, „Безопасно ли е?“ вероятно е първият въпрос, който ви идва наум. Но след като го изясним, може би остава въпросът как се осъществява цялото това нещо.

Сексът по време на бременност може да бъде малко по-различен, отколкото преди бременността. Тъй като коремът ви расте, не всяка позиция може да бъде удобна – или удовлетворяваща – за вас и вашия партньор.

Не се притеснявайте обаче. Въпреки че сексът по време на бременност може да изглежда като непозната територия, все още има много пози, в които ще се чувстват добре. И можете да ги използвате до самия край.

Ето поглед върху най-добрите секс пози по време на бременност, дали има нещо, което трябва да избягвате и как да ви бъде удобно според това в кой триместър се намирате.

Добрата новина: Почти всяка поза е подходяща, стига да ви е удобно. Не толкова добрата новина? С напредването на бременността може да откриете, че постоянно нарастващият ви корем става по-труден за маневриране. През първия триместър има голяма вероятност почти всяка сексуална позиция да ви кара да се чувствате добре. Нищо не убива настроението по-бързо от симптомите на ранна бременност като гадене, подуване на корема, запек и изтощение. Така че не се колебайте да се придържате към идеите, които вие и партньорът ви сте харесвали най-много, преди да разберете, че сте бременна. Нещата могат да започнат да се променят, след като достигнете втория си триместър и след това. Ако все пак се чувствате добре, тогава всичко е наред. Но ако ви се струва, че неравностите ви възпрепятстват, има много опции, подходящи за корема ви, за вас и вашия партньор:

Позиции, разположени отстрани: лежането отстрани често е най-удобно, независимо дали сте лице в лице или лице в гръб. И двата варианта прехвърлят теглото върху гърба ви и няма да се налага да се притеснявате дали ще вдигнете тежестта на корема си. Ако почувствате натиск в долната част на гърба, опитайте да пъхнете възглавница между коленете и партньорът ви да лежи зад вас.

Когато жената е отгоре: Класическата позиция работи, защото не оказва натиск върху корема ви и ви позволява да контролирате дълбочината на проникване и стимулиране на клитора. Едно нещо, което трябва да имате предвид: когато коремът ви е станал по-голям, отколкото някога сте смятали за възможно, може да ви е трудно да маневрирате в това положение.

Отзад: Ако партньорът ви влезе отзад означава, че той може да заобиколи корема ви напълно. Опитайте да застанете с ръце до стената или да накарате партньора си да седи на стол с вас, седнала в скута му, обърната настрани от него. Да се опрете на ръцете и краката си е друга възможност. Просто опирайте ръцете и главата си на леглото, за да не се налага да задържате цялата тежест на корема.

Отгоре: Мисионерският стил е добър, стига партньорът ви да не отпуска теглото си върху вас, като се подпира на ръце. Ако предпочита ръцете му да са свободни, опитайте се да се придвижите до ръба на леглото: Легнете по гръб на леглото, след направете така, че краката ви да са на пода. След това накарайте партньора си да коленичи или да застане пред вас. Използването на няколко възглавници под гърба ви може да помогне за облекчаване на всеки натиск.