Да поговорим Истории

Казахстанка роди близнаци с разлика от 2 месеца и 16 дни

Казахстанка роди близнаци с разлика от 2 месеца и 16 дни

Лилия Коновалова, 29-годишна жителка на Уралск, Казахстан, е родила близнаци с разлика два месеца и половина, съобщи здравното министерство на страната, цитирано от РИА Новости и БНТ.

„29-годишната Лилия Коновалова роди две деца с разлика от два месеца и половина. Дъщерята на Лилия се роди в 25-та седмица от бременността, а два месеца и 16 дни по-късно се роди дългоочакваният син“, гласи съобщението на министерството в социалните мрежи. Лекарите обясниха, че необичайният случай се дължи на анатомичните особености на тялото на жената, а именно двойна матка.

Според статистиката, в такива случаи шансовете да се роди живо дете са 1 на 50 милиона. Но благодарение на професионализма на лекарите, майката и бебетата са добре“, добавят в съобщението си от Министерството на здравеопазването на Казахстан.

Момичето, родено в 25 гестационна седмица, е дошло на бял свят с тегло 850 грама и ръст 42 сантиметра. Теглото на момчето е 2,9 килограма, а ръстът му е 50 сантиметра.

снимка: pixabay

За автора

Бременна.БГ

Бременна.БГ

Бременна.БГ има за цел да осигурява информация, засягаща темите свързани със забременяването, бременността, раждането и отглеждането на деца.

[fbcomments url="" width="100%" count="off" num="5" title="Facebook коментари" titleclass="comment-reply-title" scheme="dark"]

Оставете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.