Виж кой говори Да поговорим

CRISPR технологията, цезаровото сечение и други

CRISPR технологията, цезаровото сечение и други

Добър ден, скъпи читатели на Бременна.Бг! Това е нашата седмична обзорна рубрика, в която споделяме с вас тематичните материали, които харесахме през седмицата. Пожелаваме ви приятно четене!

„TED talk“: Технологията за редактиране на генома CRISPR превърна забележителни въпроси като тези в основателни – но как става това? Ученият Елън Йоргенсън е поела мисията да обясни митовете и реолността около CRISPR на неспециалистите. (клипът има български субтитри)

 

„Бременна.бг“: Вярно, в крайна сметка се оказа, че да си баща е невероятно приключение и най-дълбокият смисъл, който можех да открия в живота си. Обаче откъде 4-годишният ми син може да знае това? Отговорът е – отникъде. Самият аз не го и подозирах, преди да стана татко.
После реших, че детето постъпва мъдро, да не говорим, че е и мъж на всичкото отгоре. Трябваше ми съвсем кратко време, за да анализирам и пресея наблюденията си по отношение на корелативната двойка мама-татко, за да реша, че изборът му е правилен и то не само по отношение на пола.

„Списание 9 месеца“ с интересен материал относно историята на цезаровото сечение: Първият документиран случай на цезарово сечение, при което и бебето, и майката оживяват, е от 1500 г. в Швейцария. Родилката не само преживява операцията, но година по-късно ражда и по естествен път близнаци.

Тази седмица харесахме в Инстаграм:

„Майко Мила“ Родителството не е за слабаци!

снимка: pixabay