Плюс 1 Чакаме бебе

Как да се подготвите за идването на вашето бебе? (част 1)

Бебе се роди от 24-годишен ембрион, фондът за ин витро и други

Подготовката на дома за новото бебе е вълнуващ момент за родителите. Новородените не се нуждаят от твърде много освен любов, мляко и топлина, но има някои основни неща, когато става въпрос за подготовката на дома ви за появата на вашето дете.

Много родители си правят списък, който да им помогне да не забравят от какво могат да се нуждаят. Ако това е първото ви бебе, очаквайте да отделите повече време и пари за най-важното.

Не е необходимо да купувате всичко ново и е лесно да спестите пари, като купувате втора употреба, заемате или рециклирате вече използвани бебешки мебели и оборудване.

Някои неща, които трябва да имате предвид:

 • Къде ще спи вашето бебе
 • Къде и как ще храните бебето си
 • Закупуване на бутилки, оборудване за хранене и оборудване за стерилизиране и формула, ако не планирате да кърмите. Бъдете готови да дадете съгласие в болницата вашето бебе да получи адаптирано мляко, ако това е необходимо
 • Къде ще къпете, сменяте пелените и обличате бебето
 • Съхранение и изхвърляне на пелени
 • Купуване на детска количка
 • Изготвяне на списък с номера за спешни случаи, в случай че имате нужда от тях. Най-доброто време да направите това е, когато се чувствате спокойни и можете да проверите с контактите си дали ще бъдат на разположение, ако имате нужда от тях

 

Как да подготвя детската стая?

Вашето бебе ще трябва да спи някъде, освен във вашите ръце, разбира се! Най-безопасното място за сън на бебето е в собственото му безопасно пространство, в същата стая като родителите или възрастен, който се грижи за него през първите 6 до 12 месеца.

Повечето родители избират да поставят новото бебешко креватче в стаята си, поне за няколко месеца, докато бебето им развие по-редовен режим на хранене и сън.

Когато купувате кошара, проверете дали отговаря на указанията за безопасност. Матракът трябва да е чист и да приляга плътно към страните на креватчето. Ако използвате креватче втора употреба, също е важно да се уверите, че е безопасно.

Удобен стол за хранене и лампа за нощно хранене ще направят голяма разлика. Помислете дали да не вземете опора за крака, за да поддържате краката си, докато храните детето си.

Подгответе място за смяна на пелените на вашето бебе. В идеалния случай маса за преобличане с правилната височина, за да не се навеждате. Поставете предметите, от които се нуждаете, близо до себе си и се съсредоточете върху това, което е практично и ще улесни живота ви.

Организирайте място за съхранение на дрехите на вашето бебе. Шкафче или гардероб ще ви помогнат да държите всичко на едно място.

Преди вашето бебе да пристигне, вие също ще трябва да поставите детска седалка за кола, закрепена правилно в колата ви.

 

Какви са основните дрехи и аксесоари за моето новородено?

Количеството дрехи, които имате за вашето бебе, ще зависи от вашите съоръжения за пране и сушене. Друг фактор е къде живеете и през кой сезон ще се роди вашето бебе. Подобно на възрастните, бебетата трябва да бъдат облечени според времето – по-малко дрехи през по-топлите месеци и повече слоеве, когато е студено.

 • Гащеризони — те са добра идея. Позволяват чести смени
 • Пелени – решете дали искате да използвате еднократни или платнени
 • Повивки — повиването на вашето бебе в памучни повивки ще им помогне да се чувстват сигурни и ще „удържи“ рефлекса им на стрес
 • Потници и бодита, шапки и чорапи, ако е студено. Не забравяйте винаги да сваляте покривалото на главата на вашето бебе, преди да заспи
 • Бебешката вана е полезна, в противен случай можете да използвате кухненската мивка или леген. Помислете къде можете да седнете във ваната, за да не се налага да се навеждате и да избегнете напрежението на гърба си
 • Собствена кърпа за вашето бебе
 • Чаршафи за кошара и бебешко одеяло. Избягвайте да използвате меки одеяла
 • Тоалетни принадлежности – кърпички за пелени и защитен крем за смяна на пелените

Източник: PregnancyBirthBaby