Големите усмивки Свободно време

Фестивал за поп и рок музика подкрепя жени с репродуктивни проблеми

Фестивал за поп и рок музика подкрепя жени с репродуктивни проблеми

За девети път фестивал за поп и рок музика в София събира на една сцена утвърдени български изпълнители и млади таланти. Освен създаването на качествена българска музика, събитието има за цел да подкрепи социално значима кауза. Тази година организаторите са се фокусирали върху каузата на Информационната кампания в подкрепа на жени с репродуктивни проблеми. Целта е информиране и установяване на яйчниковия резерв в по – ранна възраст. Това става чрез изследване, отнемащо само няколко минути и даващо представа за репродуктивните възможности. При необходимост се предприема адекватно лечение. Резултатът може да е един желан нов живот. Информационната кампания в подкрепа на жени с репродуктивни проблеми тази година е и кауза на Благотворителната кампания на Столична община „Нека бъдем по-добри“.

Тя може да бъде подкрепена чрез единен дарителски номер 17 777 за всички мобилни оператори към Български дарителски форум. Освен подкрепа за кампанията, изпращането на SMS с текст DMS BUDNI и № на песента фаворит е и начина да се определи коя да бъде Песента за публиката. Всички музикални изпълнения могат да бъдат чути на страницата на Фестивала: http://www.sofiasong.bg/

Участниците в конкурса са Емилия Валенте, Вяра Панталеева, трио Вива, група Penzoff – Северна Македония, а изпълнители в рецитала с песните на композитора Валентин Пензов са Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Петя Буюклиева, Силвия Кацарова, група Спринт.