Виж кой говори Да поговорим

Да родиш в такси, риск ли е майчинството и други

Привет, любими читатели на Бременна БГ! Това е нашата седмична обзорна рубрика, в която споделяме с Вас тематични текстове, видеа и снимки, които са ни направили впечатление през последните няколко дни. Пожелаваме приятно четене и прекрасни моменти в разгара на лятото!

„Офнюз“: Тя се казва Мирена. Учила е до пети клас, а после се омъжва. Въпреки това е грамотна – може да чете и пише. На третата година от брака и се появява синът и Атанас, който не дочакал до болницата, за да се появи на бял свят. Така Мирена ражда в таксито, което пътува между селото и – Малко Кадиево и Стара Загора.

Харесахме в Инстаграм:

A post shared by @style_without_word on

„Майко Мила!“ с пореден текст точно в десятката: „Днешният текст в Майко Мила! първоначално може да ви се стори прекалено буквален, но ние препоръчваме да го прочетете пак и да помислите върху следния въпрос: ако законите и правилата в България са написани по начин, внушаващ ни, че майчинството и раждането на дете са РИСК, какво по-различно отношение да очакваме от работодателите, например?“

via GIPHY

Камен Петров за Бременна.бг: „С всичко това обаче неусетно си отива и част от детството на сина ни. Частички от него остават в поредния напуснат временен дом, в поредния забравен приятел, в поредния изоставен квартал, район, град.
Мисля си, че не е случайно, че синът ми отсега нарежда сред главните си мечти и планове за бъдещето тези да си има истинска къща с двор и тераса към морето и в същото време да стане капитан на кораб когато порасне.
От една страна това може би показва стремеж към уседналост след годините фамилна миграция.“

 

снимка: pixabay

 

За автора

Бременна.БГ

Бременна.БГ

Бременна.БГ има за цел да осигурява информация, засягаща темите свързани със забременяването, бременността, раждането и отглеждането на деца.

[fbcomments url="" width="100%" count="off" num="5" title="Facebook коментари" titleclass="comment-reply-title" scheme="dark"]

Оставете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.