Да поговорим Коментар

Китайски учени: Изкуствената утроба с AI e бъдещето

ембрион утроба

Китайски учени от Института по биомедицинско инженерство и технологии в Суджоу работят по създаването на изкуствена утроба, която може да износва децата от първия до последния ден. Целта им е премахване на необходимостта от бременност при майките и повишаване на безопасността на ембрионалното развитие, пише South China Morning Post.

„Изкуствената утроба с AI e бъдещето“, заявяват китайските учени.

Разработките на екипа са съчетани с бавачка с изкуствен интелект и са публикувани в научния журнал Journal of Biomedical Engineering.

Изкуственият интелект оптимизира инвитро процедурата и може да проследява и записва морфологичните характеристики на процеса на развитие, без да засяга развитието на ембриона.

Устройството включва сложна система от контейнери за течности, където ембрионът се развива, подпомаган от специални течности и машина за доставяне на кислород. Процесът се следи с камери.

Изкуствената утроба е преминала успешни тестове с гризачи, но международните закони понастоящем забраняват опитите с хора.

„Масовото производство на бебета в завод с изкуствени утроби може да помогне за поддържането на населението в страна, където гражданите не желаят да раждат деца. Но какви могат да бъдат социалните или психологическите последици?“, пита South China Morning Post

 

За автора

Бременна.БГ

Бременна.БГ

Бременна.БГ има за цел да осигурява информация, засягаща темите свързани със забременяването, бременността, раждането и отглеждането на деца.