Да поговорим Истории

Благотворително събитие събра над 20 000 лв. за двойки с репродуктивни проблеми

Ники Кънчев

Блясък и стил под знака на доброто – за поредна година фондация „Мечта за дете“ проведе благотворително събитие за дарители, приятели и гости. Тази година бляскавата вечер беше под знака на „Гетсби“ културата от началото на миналия век, а великолепната концертна зала на Централен Военен клуб пренесе всички присъстващи в онази впечатляваща епоха. В типичния атрактивен дрескод, присъстващите се забавляваха, обединени от каузата на фондация „Мечта за дете“ в помощ на двойки с репродуктивни проблеми от Сдружението на жените военнослужещи и от фондация „Мечта за дете“.

Благотворителната вечер се проведе с генералната подкрепа на Министерство на отбраната и Столична община. Поздравителни слова и цветя към организаторите изпратиха полк. Невяна Митева от Министерство на отбраната и г-жа Албена Атанасова – зам.-кмет на Столична община.

Събитието откри Галя Георгиева и балетна школа „Класик М“ с едноименната песен-химн „Мечта за дете“. На събитието бяха представени част от двойките, очакващи чудото да дойде в дома им, а послания към присъстващите отправи  една от всичките двойки, на която фондация „Мечта за дете“ успя да помогне с подкрепата на разсадник Нановски .

Г-жа Петя Нановска – собственик и разсадник „Нановски“, връчи отново ваучер за инвитро процедура на една от присъстващите двойки – един много емоционален момент за всички присъстващи.

Надя Станоева – PR на фондацията, обяви началото на национална кампания „Роди дете в България“, заедно с лицето на инициативата – топмоделът и майка на две деца Вероника Стефанова. Националната кампания се провежда за поредна година и отново ще акцентира върху превенцията и профилактиката на репродуктивното здраве, а двадесет регистрирани бременности отново ще получат пакети с всичко необходимо за първата годинка на бебето. На събитието присъстваха „виновниците“ за издаването на благотворителен календар „Моята мечта 2023“ – г-жа Череша и Анна Кръчмарова, на които г-жа Ивелина Рускова изказа най- сърдечни благодарности от сцената на концертната зала в Централен Военен клуб.

Традиционно се проведе благотворителен търг и томбола в подкрепа на каузата на вечерта, умело воден от Боряна Баташова и Наско от БГ радио, а благодарение на големите сърца на присъстващите бяха събрани над 20 000 лв. В търга бяха представени предмети, дарени от галерия „Харта“, Goto Jewellery and Diamomds, Вили Костова, Тошко Вачев, Дили Бозаджиева, Agrrypyna и разсадник „Нановски“, а за томболата се включиха с подаръци Sante, Derma Gold, Wooden Spoon, Mama Derm, E-lek, Shimani Cosmetics, Doppel Herz, Femibion, Lulu, Anna`s Chocolates, Dony Cosmetics, Ikarov, Galdini.

За доброто настроение на присъстващите имаше богата музикална програма с изпълнения на Галя Георгиева, Деси Андонова и Петър Георгиев, Димитър Йончев на пиано, Dance Academy & Swingin Monkeys, Димитър Бакърджиев на саксофон, Цвети Радойчева и Антония Маркова.