Плюс 1 Чакаме бебе

5 навика, които да избягвате по време на бременност

сън

Когато става въпрос за управление на бременността, лесно е да намерите списък със здравословни навици, които трябва да включите в ежедневието си, както и списък с препоръки. Но какви навици трябва да избягвате? Да знаеш какво можеш да правиш е също толкова важно, колкото да знаеш какво не можеш да правиш, затова тази статия ще разгледа 5 навика, които всяка бременна жена трябва да избягва.

 

Не си осигурявате достатъчно сън

Сега, когато сте бременна, вероятно ще започнете да се чувствате сънливи по-често през деня. Въпреки че може да почувствате необходимост да игнорирате тези желания, важно е да слушате тялото си и да подремвате от време на време.

Желанието за сън вероятно ще ви засегне най-силно през първия триместър на бременността. Хубавата дрямка може да ви помогне да се почувствате освежени и заредени с енергия; не се изморявайте ненужно.

 

Стресирате се

За съжаление, стресът е част от ежедневието, но включването на ненужен стрес в живота ви може да бъде вредно както за вас, така и за вашето бебе. Да останете спокойни и отпуснати означава, че тялото ви може да прави това, което прави най-добре, така че няма смисъл да се чувствате разтревожени, когато нищо не може да помогне. Може да звучи по-лесно отколкото е, но опитайте да дишате дълбоко или вземете уроци по медитация, когато почувствате, че всичко ви идва в повече.

 

Пропускате на пренатални посещения

Пренаталните посещения са изключително важни, за да се определи колко здрави сте вие ​​и вашето бебе. Пропускането им може да означава, че не сте наясно със сериозни проблеми или усложнения, докато не стане твърде късно. Уверете се, че вашите пренатални посещения са основен приоритет. Може да си струва да обсъдите това с работодателя си, за да сте сигурни, че можете да получите точното количество отпуск, когато имате нужда.

 

Прекалено често ядене на червено месо

Изследванията показват, че има връзка между консумацията на червено месо и гестационния диабет. При тези с по-голямо количество червено месо в диетата си се наблюдава увеличение на риска с до 49% и това може да доведе до допълнителни усложнения, като например повишен риск от затлъстяване в детска възраст.

Въпреки че не е необходимо напълно да избягвате червените меса, струва си да ограничите количеството, което имате в диетата си, и да помислите за протеинови заместители, ако смятате, че нямате достатъчно източници на протеин в диетата си. Немесните храни, с които да си набавите протеини като ядките могат да намалят риска от гестационен диабет с до 40%.

 

Гледане на телевизия по време на хранене

Гледането на телевизия, докато ядете, не изглежда като проблем в този момент, но проблемът възниква, когато този навик продължи и след раждането на бебето. Майка, която гледа телевизия, докато се храни, е по-вероятно да продължи този навик, след като детето й се роди. Това само по себе си създава лош навик в домакинството и се смята, че води до увеличаване на детското затлъстяване по-късно в живота. По-важното обаче е, че ако майките кърмят, докато гледат телевизия, те вероятно ще пропуснат леки признаци, които показват, че бебето им е сито, което може да доведе до прехранване.

Източник: Medcells