Големите усмивки Свободно време

10 начина да се забавлявате по време на бременност

Вероятно знаете нещата, които трябва да правите по време на бременност: приемайте пренатални витамини, пийте много вода, хранете се добре, спортувайте, почивайте, опитайте се да намалите стреса и т.н. Но това, което очевидно липсва в тези изчерпателни списъци, са неща, които са забавни, а това е време, когато имате нужда от забавление.

Не, не можете да пиете и да купонясвате, но можете да съживите този игрив дух – особено преди да започне лишаването от сън, за което всички говорят!

 

  1. Нарисувайте корема си с къна

Можете да отидете при професионалист, да вземете сръчен приятел или да го направите сами, но коремите, нарисувани с къна са красиви. Уверете се, че къната не съдържа олово. Следвайте някой дизайн или направете свой собствен. Ще издържи около седмица.

 

  1. Нарисувайте корема си и направете снимки

Вземете нетоксична боя за тяло и полудейте. Вашият корем диня ли е? Луната? Кой знае? Привлечете своя любим или някой приятел, за да направите много снимки.

 

  1. Танцувайте

Няма значение, че бебетата харесват музика и това ще им помогне да се почувстват весели – танците са добри за ВАС и в момента това е забавният списък, а не списъкът за обогатяване на мозъка на вашия плод, това е важното. Не си пускайте музика, която се очаква да харесвате, пуснете си това, което наистина ви харесва! Независимо дали са някои любими плейслисти на „Глий“, „Лед Зепелин“ или „Бионсе“ завъртете бедрата си, вдигнете ръце във въздуха, сякаш просто не ви пука – във вашата всекидневна, на двора, навсякъде, където се чувствате свободно и добре.

 

  1. Направете забавен списък

Като пораснали, понякога за съжаление оставяме забавлението да напусне ежедневието ни. Припомнете си какво ви е забавно и го запишете. Ще имате нужда от този списък, когато бебето се появи. Моят списък включва: танци, плуване, целувки, изработване на разни неща, пазаруване, задълбочени разговори с приятели за живота и любовта, излизане сред природата, ходене на кино, готвене и четене на романи.

 

  1. Говорете с бъдещото си дете

Вярвам, че можем да говорим на корема си и понякога да чуваме отговор в главите си.За начало можете да се представите и да попитате как се справя бебето ви, след това можете да го попитате какви цветове би искало в детската си стая, какви храни би искало да ядете, какво можете да правите, което е забавно за него и т.н. Получете някои измислени отговори, чуйте тих глас в главата си или просто се насладете на сладка тишина заедно. Така или иначе, свързването по този начин може да бъде забавно, вероятно и за двама ви.

 

  1. Градинарство

Засадете малко кориандър, босилек и цветя в няколко саксии на вашия балкон, но наистина се насладете да ги гледате как растат, поливате, плевите, отглеждате. Може би градинарството взема абстрактната идея за бременността и я прави реална, може би това е мръсотията по ръцете ви, но просто ще се чувствате добре и ще се забавлявате. Можете да опитате по-проста версия и да покълнете малко боб, семена или зърна в буркан.

 

  1. Украсете детската стая

Правете това само ако ви се струва забавно! Изберете няколко красиви цвята, направете дъска в Pinterest, след това минете през местните магазинчета за занаяти, за да сбъднете мечтите си за детска стая! Включете и партньора си, ако е забавно. Създайте заедно едно малко „гнездо“ за бебето ви.

 

  1. Отидете на пътешествие

Ако това е само еднодневна екскурзия някъде в района, правете ги толкова често, колкото можете. Ако можете да си вземете по-дълга почивка от работа, давайте. Започнете, като направите списък на местата, които ви звучат забавно (проучванията показват, че очакването и планирането са голяма част от удоволствието от пътуването).

 

  1. Направете нещо само за вас

Имате ли време да посетите курс, който винаги сте искали да пробвате? Или може би става дума за започване на дневник, медитативна практика или ходене на пренатална йога. Да развиваш страстта си, независимо какво харесва или мисли някой около теб, е забавно! Направете списък с някои забавни неща, които „запалват огъня ви“ сега.

 

  1. Отидете на среща

Накарайте любимия си да направи план, или можете да го направите вие – може би това е пикник, или някой местен театър. Уверете се, че включва свещи, държане за ръце, целувки и сладки приказки. Ако това е първият ви, може да е един от последните ви моменти насаме заедно. Наслаждавайте се на всяка секунда. (И не се тревожете, ако изплуват дълбоки теми – просто помнете: вие сте съюзници в живота и родителството и това може да е напрегнато време. Просто продължавайте да говорите и продължавайте да се опитвате да се разбирате. Усетете любовта.)

Източник: mom365