Да поговорим Истории

Жена роди близнаци на две различни места в Пловдив

близнаци

Миналата седмица жена роди близнаци на две различни места в Пловдив, разказаха от пресцентъра на Университетска многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Свети Георги“ в Пловдив. Младата жена започнала да ражда на гара „Филипово“ в Пловдив, където в семейния автомобил се появява първото бебе.

Веднага след това майката е откарана по спешност в Клиниката по акушерство и гинекология към УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД – Пловдив, където успешно е приключила операцията за появата на втория близнак. Оперативната интервенция е извършена от началника на клиниката проф. д-р Екатерина Учикова, заедно с д-р Мария Василева, д-р Крум Владов, д-р Любомира Котева, анестезиолога д-р Борис Георгиев, неонатолога д-р Райна Стоянова и други медици, участващи в екипа. Майката и бебето са в добро състояние.

Проф. Учикова споделя, че ситуацията е била сложна и е имало реална заплаха за живота на втория близнак, поради спешната акушерска ситуация. БТА

За автора

Бременна.БГ

Бременна.БГ

Бременна.БГ има за цел да осигурява информация, засягаща темите свързани със забременяването, бременността, раждането и отглеждането на деца.