Идеи и находки Полезното и Приятното

За мокрите кърпи : Практично и екологично

Dr.Isla

Всички вече знаем, или поне сме подочули, за вредите от мокрите кърпи – често произведени от полиестер/полиамид; огромен замърсител; неясен състав на лосиона с който са напоени; с потенциал да предизвикат дерматологични раздразнения или дори алергични реакции. И все пак, не можем да пренебрегнем удобството, особено когато тъкмо сме се сдобили с наследник и задачите и въпросителните са толкова много…И често, наред с десетки други компромиси, от настървени природозащитници се превръщаме в суперпотребители на пелени и кърпи за еднократна употреба.

Положителното е, че напоследък се появяват алтернативи на този така удобен, но често хулен продукт, мокрите кърпи. По-често фокусът е върху състава на лосиона, но има и валидни еко-версии произведени от естествени материали. Dr.Isla е български бранд, който ще ви помогне хем да почистите невероятните постижения на наследниците си, хем да си останете с чиста съвест спрямо природата и принципите си.

Dr.Isla

Dr.Isla предлага за момента 2 опции – класическите бебешки мокри кърпи и по-иновативните компресирани кърпи на таблетки. И в двата случая, кърпите са произведени от бамбук (мокрите дори от био-сертифициран такъв), което ги прави 100% биоразградими в рамките на месеци. Няма да се натъкнете на парабени, оцветители, алкохол или силикони във формулата на мокрите кърпи. Основно се залага на натурални масла и 99% вода. И не оставят след себе си онази типична за мокрите кърпи лепкавост.

Компресираните кърпи обаче са продукта, който предлага много повече, и освен това е с размер на ефервесцентна таблетка (да не се пие, моля!). Тук притеснения за дерматити и алергични реакции няма как да има; съставът се изчерпва с неизбелени бамбукови влакна. С малко течност постигате мокра кърпа, а контролът върху течността е изцяло на ползвателя. Производителят твърди, че водата е достатъчна за да се справите с повечето задачи, но използването на дезинфектант, мицеларна вода, лакочистител и т.н е абсолютно допустимо. А това прави продукта мултифункционален – демек, забравяте да си купувате кърпи за обувки, техника, лице, кола, дете и т.н

А кой не би искал, и без да е еко-активист, да си спести пазаруването, пък и последващия боклук, на х-на-брой пакети кърпи, които често изхвърля преди да е довършил опаковката !

Dr.Isla