Здрав дух в здраво тяло Полезното и Приятното

Грижа за кожата по време на бременността

Бременността не е лечима с шопинг

Някои съставки се абсорбират в организма, а следователно и в тялото на бебето. Бременността води до различни хормонални промени в тялото на жената. Тези промени водят до промяна в текстурата и здравето на кожата. Докато повечето жени се радват на безупречна блестяща кожа, при някои може да развие пигментация и повяхване. Възможно е да излезе акне при някои дами, докато при други кожата става изключително суха.

Ето как изглежда здравословната рутинна грижа за кожата по време на бременност – както и какви специфични съставки да избягваме или използваме.

Най-добре е да не използвате активни съставки от рода на ретинол, азелаинова киселина, ниацинамид и др. , когато носите живот. Тогава има различни промени, които жената преживява, които включват хормонални промени, както и кожни изменения. Те са способни да провокират неблагоприятни реакции върху кожата, когато се използват по време на бременност.

Единствената активна безопасна за употреба от бременни съставка е гликоловата киселина, с продължителна употреба на овлажнители и слънцезащитни продукти. Все пак, нужно е да се използва само под ръководството на вашия дерматолог.

Препоръчително е да избягвате процедури за лице, които са машинно ориентирани. Конвенционалните стъпки за грижата за лице, които включват почистване и масаж, могат да продължат през цялата бременност. По време на бременност жената също трябва да бъде внимателна относно продуктите, които използва, както и оралните добавки, които се приемат. Приемайте само добавки, предписани от лекаря.