Имаме бебе Плюс 1

“Нашите недоносени деца” издаде традиционния си благотворителен календар за 2020 г.

“Нашите недоносени деца” издаде традиционния си благотворителен календар за 2020 г., който тази година е под надслов “Родени герои – животът, който предстои”, съобщиха от фондацията, предаде порталът здраве.нет.

В своите дванадесет страници календарът запечатва специални моменти от живота на преждевременно родените деца, тяхното детско въодушевление и дни на откривателство.

Всеки от тези специални мигове е уловен от невероятния детски фотограф Калина Арсова от “Калина ме снима” – първата прегръдка между крехкото бебе и майка му в неонатологичното отделение, първият учебен ден, малките и неповторими моменти от всекидневието, като срещите с приятели, срещите със света, въобще – за първите неща и за важните неща.

Календарът е част от кампанията на Фондацията за създаване на Национална програма за проследяване на здравето на недоносените деца в периода от 0 до 7 години. Проследяването е необходимо, за да се предотвратят или сведат до минимум здравословните последствия, характерни за децата, които се раждат преждевременно. Фотографиите бяха част от едноименната изложба, посветена на инициативата, която се състоя през септември 2019 г. на „Моста на Влюбените“ в София.

Поръчайте календара ТУК