Плюс 1 Чакаме бебе

Народното събрание отхвърли предложения за промени в Закона за семейните помощи

Парламентът отхвърли предложения за промени в Закона за семейните помощи

Парламентът отхвърли предложените от социалистите промени в Закона за семейните помощи, които предвиждаха стимули за младите да имат повече от едно дете. Един от мотивите на левицата да предложат за второ и трето дете на работещи родители да се дават по 10 минимални заплати е драматичното положение с демографията, което ставало ясно от доклада за националната сигурност за миналата година, който се гледа по комисии в народното събрание.

Близо 3% по-малко деца са се родили през миналата година в сравнение с 2017, заяви за телевизия КИС 13 народният представител Пенчо Милков, който се позовава на доклада за националната сигурност.

„Ако дневният ред се задава от мен, първо бих посочил дали българската нация има главна основна цел – няма такава. Да вземем например, доклада за националната сигурност – за мен това е документа, който изяснява състоянието на българите всяка година. Основният проблем, по който ние трябва да се обединим с всички политически сили, е демографията. В повече от 15 страници в доклада има стряскащи констатации на експертите.“ добави Милков вчера за предаването „Панорама“.