Плюс 1 Чакаме бебе

Лято и бременност – няколко свежи съвета

Няколко съвета относно бременността през летните месеци.

1. Пийте вода

Експертите препоръчват да се пият минимум 8 чаши вода на ден – особено през летните месеци. Водата е необходима за доставянето на хранителни вещества до бебето ви, да прочиства организма и да пази кожата ви мека. Правилната хидратация предпазва от запек, охлажда и намалява задържането на вода.

2. Подремвайте следобед

През следобедните часове е най-горещо. Затова защо не ги пропуснете в сладка дрямка? Вие се нуждаете от качествена почивка – все пак във вас расте ново човешко същество.

3. Запишете се на плуване

Или се запишете на водна аеробика – много добър и безопасен начин да поддържате формата си и да сте на хладно. Но е важно да се консултирате с лекаря си преди да се захванете с каквато и да е физическа активност.

4. Инвестирайте в бански за бременни

Няма никаква нужда да изпускате приятните часове на плажа или край басейна, само защото не можете да влезете в банските си. Затова намерете такъв, в който да се чувствате удобно в сегашното си състояние. Плуването, освен че разхлажда от жегата, облекчава и ставите ви.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by wil (@wildebul) on

5. Дръжте си краката вдигнати

По време на бременността краката ви са предразположени към подуване, положението става още по-драматично през летните горещини. Използвайте всеки отдал ви се шанс да поседнете и да вдигнете краката си на високо. За още по-добър ефект сложете върху тях кърпа, накисната в студена вода.

6. Домакинствайте сутрин

Ако чувствате, че задължително трябва да изперете пердетата, да прострете чаршафите или да изгладите – направете го рано сутрин. Поне ще избегнете жегата.

7. Обличайте широки дрехи

Няма нужда да се мъчите с дрехите си отпреди бременността. И на тях ще им дойде времето. Сега обличайте широки дрехи. Така хем ще ви е по-хладно, хем по-удобно.

снимка: pixabay

източник: mom 365