Виж кой говори Да поговорим

Надпревара между гените, лично за кърменето, разлики между първата и втората бременност…

Това е старт на новата ни обзорна рубрика „Вижте кой говори“, която ще излиза всеки уикенд. През изминалата седмица (+ няколко дни) ни направиха впечатление следните тематични публикации, които имаме удоволствието да споделим с вас:

Великолепният сайт „Наука Оффнюз“ за надпреварата между гените на бащите и майките: „Както Ричард Докинс казва в най-известната си книга „Себичният Ген“, естественият подбор защитава гените, които са способни да направят повече копия на себе си. А най-добрата стратегия за бащините гени не е непременно същата като тази, която би била най-добра за гените пренасяни от майките. Така се създават условия за конфликт, ГЕНЕТИЧЕН КОНФЛИКТ!“:

Харесахме в Инстаграм тази снимка на Елън Дедженеръс :

A post shared by Ellen (@theellenshow) on

Белослава Димитрова взе специално за „Бременна.бг“ интервю в две части от Виолета Ангелова: „Вили е човек на действието и като персонален треньор в Live to Lift , и към самата себе си. По време на втората си бременност не се отказва от силовите упражнения, разбира се, премерено и с отношение към тялото ѝ. Какво е да си във фитнеса с коремче и колко е важно да останеш верен на заниманията, които те правят щастлив, ще ни разкаже лично Вили.“

Ето и втората част от интервюто: „Виолета вече ни разказа при първата ни среща какво е да тренираш силово по време на бременност. За нас беше важно да разберем и подробности относно възстановителния период на Вили. Да, скорострелно се е случило, но всъщност без изобщо да го е планирала…“

„Parentland“ с една лична история за кърменето :

Едно невероятно видео посветено на бащите:

„Майко Мила“ : „Някои неща се променят при втората бременност, а други се повтарят по същия начин. Важно е да помните, че всяка бременност е уникална и няма как да предвидите каква ще бъде следващата.“ :

Любим гиф за седмицата:

via GIPHY

„Първите седем“: „Авторът на „Всичко се решава преди детската градина“ Масару Ибука настоява, че някои умения е невъзможно да бъдат развити, ако не са били усвоени още в невръстна възраст.

 

снимка: pixabay

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Екипът на Бременна.бг се извинява, ако по грешка е допуснал публикуването на чуждо съдържание с неуредени авторски права. В такъв случай молим засегнатите лица да се свържат с нас за премахване на съдържанието.