Виж кой говори Да поговорим

За готовността, за раждането, за страховете, за бащите и други

За готовността, за раждането, за страховете, за бащите и други

Здравейте, любими читатели на Бременна.Бг! Това е нашата обзорна рубрика, в която споделяме с вас тематичните материали, които харесахме през отминалата седмица. Пожелаваме ви приятно четене!

„Майко Мила“: „Да си родител понякога не е лесно, а и не идва с инструкции и наръчник как да се оправяме, след като се е появило малкото същество. Обикновено основното правило е да гледаме човечето да е живо, нахранено и що-годе чисто. Ако се чудите има ли и други неща, които трябва да знаете, преди да решите да имате деца, в Туитър има чудесни съвети от препатили родители.“

Списание „9 месеца“ за раждането: „За жалост раждането не е светкавично събитие! В реалния свят, след като бременната (особено ако й предстои първо раждане) получи първите по-леки контракции, следва още дълъг път. По време на това трудно пътуване бъдещата майка ще изхаби много усилия, пот и сълзи.
Средната продължителност на родилния процес е между 12 и 18 часа. Най-дълга е фазата на контракциите…“

Харесахме в Инстаграм:

Един чудесен текст за бащинството в Бременна.бг: „Синът ми също много живо се интересува защо е зима, кога е лято, колко е 10:30 часа сутринта, кой е той, кой съм аз, защо е мама, коя е голямата и коя малката стрелка на часовника, може ли да се омъжи за мен /за баща си?/, кога ще порасне толкова голям, че като тате да си избере принцеса /това е мама/, както и да има деца – иска ги около 10 на брой.

У дома в момента си имаме един компютър, тоест – лаптоп. Със сина ми си го оспорваме зловещо – той го иска да гледа на него „Маша и Мечо“ и „Том и Джери“, а аз го искам, за да си пиша на него текстовете, в които обяснявам защо 4-годишният ми син по цял ден зяпа „Маша и Мечо“ и „Том и Джери“.

Понякога синът ми си признава, че с мен му е най-хубаво и иска да сме си само двамата „в нашия свят“, после казва същото на мама, само че с обратен знак. Надявам се, че това значи единствено, че обича и двама ни. Иначе не знам.“ Целият текст : https://bremenna.bg/tatko-az-kato-teb-li-sam/

снимка: pixabay