Плюс 1 Чакаме бебе

Грижа за кожата по време на бременност

15 любопитни факти за бременността

Повечето от промените, които настъпват по време на бременност, са незначителни и нещата обикновено се връщат към нормалното след раждането, в който момент нивата на хормоните се балансират отново. Тази статия е за грижата за кожата по време на бременност, един от органите, които могат да бъдат засегнати от това състояние.

По време на бременност нивата на определени хормони се колебаят, което може да повлияе на външния вид на кожата. Акнето, сухата кожа, сърбежът и необичайният растеж на косата са много чести промени, които жените изпитват по време на бременност.

Комбинирането на здравословна и балансирана диета с хранителни добавки може да помогне за поддържане на грижата за кожата по време на бременност.

Предпазни мерки 
Съставките на някои продукти, които консумираме или използваме ежедневно, могат да бъдат вредни за плода и трябва да се избягват по време на бременността.

Млечни продукти
Важно е да се консумират млечни продукти заради съдържанието им на калций, витамини B и D за правилното развитие на плода и поддържане на костната плътност на майката.

Въпреки това е препоръчително да изберете обезмаслени млечни продукти, тъй като те помагат да се избегне наднорменото тегло, полезни са за майката и бебето, тъй като съдържат по-малко мазнини, но все пак осигуряват същото качество и количество калций и протеин.

Алкохол
По време на бременност трябва да се избягва консумацията на алкохол, тъй като може сериозно да повлияе на развитието на бебето.

Кофеин
Ограничете консумацията на кофеин, като можете да пиете две чаши кафе на ден и е за предпочитане да изберете билкови настойки, тъй като излишъкът от кофеин по време на бременност може да намали теглото на бебето.

Лекарства
Не приемайте никакви лекарства, освен ако не са предписани от Вашия лекар или гинеколог. Например, някои лекарства за лечение на обикновено акне съдържат химикали, които се считат за вредни за правилното развитие на плода.

Безопасни хранителни добавки по време на бременност за грижа за кожата
Някои витамини и хранителни добавки съдържат основни хранителни вещества за грижа за кожата и се считат за безопасни за приемане по време на бременност. Въпреки това, ние винаги съветваме, преди да приемете какъвто и да е вид хранителна добавка с обичайната си диета, да се консултирате с Вашия лекар.

Витамин C
Този витамин играе важна роля за поддържането на колаген в кожата и е от съществено значение за възстановяването на тъканите, заздравяването на рани и поддържането на здрава кожа.

Цинк
Това е основен минерал е жизненоважен за растежа и деленето на клетките. По време на бременност нарастващите клетки на плода се делят бързо. Цинкът благоприятства доброто развитие на бебето и ускорява обновяването на кожните клетки.

Омега 3
Тези есенциални мастни киселини, особено мастната киселина EPA, са важни за поддържане на хидратацията на кожните клетки. Те също могат да помогнат за регулиране на производството на себум в кожата. Омега-3 рибеното масло съдържа полезни нива на EPA и може също така да подпомогне развитието на мозъка и зрението на бебето.

източник: actualno.bg

За автора

Бременна.БГ

Бременна.БГ

Бременна.БГ има за цел да осигурява информация, засягаща темите свързани със забременяването, бременността, раждането и отглеждането на деца.