Да поговорим Истории

Ритуално измиха ръцете на акушерките в Майчин дом по случай Бабинден

акушерки

3150 бебета се родиха през 2021 година в столичната АГ болница „Майчин дом“ в София. От началото на годината там проплакаха 170 деца, а само в днешния ден се очаква да се родят 10.

Седем лекари акушер-гинеколози и акушерки от „Майчин дом“ бяха наградени от ръководството на болницата по случай Деня на родилната помощ.

Сред тях е д-р Димитър Божилов, от 35 години той работи в „Майчин дом“, а наградата посвети на акушерките. Той призова бъдещите майки да не се доверяват на интернет, а на лекарите. Проф. Асен Николов, началник на Родилна зала, също получи отличие. Той обърна внимание, че имат отделно звено за Covid бременни, което работи добре. Д-р Васил Димов от младите лекари също получи признание и плакет.

Директорът професор Иван Костов призова: „Това е мисията на живота ни. Призовавам българките да раждат повече деца. Тогава ще я има България“.

„Надявам се тази година с помощта на министерството да ремонтираме най-голямата клиника по патология на бременността в България с ръководител Виолета Димитрова. Това е изключително важно за нашата болница, но е още по-важно за пациентките на България, защото най-тежките случаи, най-тежките бременности от цяла България идват при нас“, добави проф. Костов.

Традиционно бе осъществен и ритуалът „Измиване на ръце“.