Да поговорим Истории

Родители от Пловдивско обвиниха медици, че са подменили бебето им

родилен дом раждане Шейново

Родители от Пловдивско обвиниха медиците от родилен дом „Весела“ в областния център, че са подменили бебето им, предаде bTV.

Бащата Сандо Александров разказа, че на 17 юни е завел жената, с която живее да роди. „На следващия ден излезе докторката и ми честити, че имаме мъжко. Прибраха се и отпразнувахме. След 2 дни ме повикаха, да припозная детето, тъй като нямам брак с жена си и се оказа, че е момиче“, добави Александров.

Според него бебето му е подменено. За случая е сигнализирал прокуратурата. Майката добави, че когато е родила медиците й казали, че детето е момче, а след два дни се оказало момиче. „Ще искаме ДНК тест. Ако детето се окаже наше, ще го вземам, ако не ще го върнем“, добави майката.

Началникът на родилното отделение д-р Христо Кумчев добави, че случаят е неприятен, но най-важното е, че детето е живо и здраво. Той бе категоричен, че никой не е действал със зла умисъл. Просто заради преумора акушерката се е объркала. Пъпната връв е била между крачетата на момиченцето и служителката на отделението е решила, че това са тестиси. Грешката се предала по веригата. Самата акушерка, която е със стаж от над 40 години призна за грешката си.

Старшата сестра Флора Димитрова бе категорична, че няма зла умисъл. Тя поясни, че в последните дни в родилния дом на бял свят са дошли само момичета и няма как детето да бъде подменено. Бащата Сандо Александров отказва да се подложи на кръвен тест, тъй като се опасява, че медиците могат да го подменят.

За автора

Бременна.БГ

Бременна.БГ

Бременна.БГ има за цел да осигурява информация, засягаща темите свързани със забременяването, бременността, раждането и отглеждането на деца.