Uncategorized

Заради финансовата отговорност са забавя решението на младите хора да имат дете

пари

Едно от основните неща, което кара младите хора да забавят решението да имат дете, е финансовата отговорност, казва Таня Маркова (26 г.) от с. Мало Конаре, участник в кампанията „Направи го сега“, съобщиха организаторите.

В болничен съм почти от началото на бременността заради здравословни причини и забелязах, че осигурителният доход, който се начислява и след това става база за получаване на майчинство, пада на минималния, въпреки че съм вложила много средства за това да бъда млад човек с образование и да имам добра професия, посочва Таня. Според нея това в някаква степен е причина младите хора да се чувстват несигурни дали ще успеят да покрият потребностите за детето и за семейството след раждането.

От ученическите им години Таня и Алекс са заедно, а вече са и съпрузи. Връзката им започва в много ранен етап от живота им и затова осъзнато вземат решение първо да се установят и да постигнат част от професионалните си цели преди да създадат семейство. Постепенно връзката ни премина в съжителство, а преди две години сключихме брак, разказва Таня.

След като и тя завършва професионалното си обучение и постига в голяма степен професионалните си цели, заедно с Алекс решават, че вече са готови за дете. Решихме да се фокусираме в това да дадем грижи и любов на едно малко същество и започнахме с опитите за бебе, добави тя. Известно време след това вече очаквахме първото си дете – с нетърпение и надежди всичко да се развие добре и да го посрещнем скоро сред нас, казва още Таня.

Ще се опитаме да му дадем необходимите грижи и внимание, за да може да израсне като щастливо дете, което опознава света около себе си и най-вече усеща нашата подкрепа като родители, допълва Таня. Младата майка изразява надежда, че детето ще отстоява позициите си, но и ще знае как и кога е нужно да се зачитат и спазват границите в ежедневието и в общуването с другите. БТА