Идеи и находки Полезното и Приятното

Фертилност и репродуктивно здраве ще дискутират специалисти на предстоящ форум

бебе инкубатор

Фертилност и репродуктивно здраве ще дискутират специалисти по време на форум, който ще се състои на 8 юни в София. Това съобщиха от Ротари България, организатор на дискусията. Форумът се организира със съдействието на Ротари клуб София-Възраждане, Център за балкански перспективи, болница „Надежда“, Националния център по обществено здраве и анализи и др.

Специалисти в областта на репродуктивната медицина, психологията, социологията, ендокринологията, урология и токсикология ще представят и обсъдят данни за абортите сред младите и сред непълнолетните момичета. Лекарите ще засегнат и темата за различни заболявания, отразяващи се на фертилността.

Статистика в Европа, света и България относно репродуктивните проблеми и изясняване на връзката с демографските проблеми, причини за безплодие сред мъжете и жените, диагностика и др. също ще бъдат обсъждани в рамките на форума. Предвижда се представяне на резултати от анкета за нивото на информираност и познаваемост за същността на фертилността и наличието на репродуктивни проблеми сред младите. БТА