Плюс 1 Чакаме бебе

Болкоуспокоителни по време на раждането?

Трябва да знаете, че се обръща внимание на вашите нужди и желания по време на раждането, особено тези, свързани с облекчаване на болката. Всяко раждане е уникално и грижите трябва да бъдат съобразени с вас.

Искаме да насърчим всички жени да се чувстват способни да говорят за нуждите си. Няма правилен или грешен начин за управление на болката и само вие сте в състояние да изразите нивото на болка, което изпитвате. Трябва да получите обезболяващо, когато го поискате, освен ако няма медицинска причина да не е осигурено в лечението. В такъв случай това трябва да се обсъди с вас и да се предложат алтернативни варианти. Никога не трябва да ви се отказва форма на облекчаване на болката, когато имате нужда.
Не всички жени ще изискват болокоуспокояващо. По-често това се случва, когато те са добре подкрепени, доверяват се на своите доктори, които са им обяснили цялата процедура. Имате право и да промените мнението си относно облекчаване на болката. Ако вече сте отказали каквато и да е форма на облекчаване на болката, това не означава, че не можете да го заявите отново, ако имате нужда.

Където е възможно, всички форми на облекчаване на болката трябва да бъдат обсъдени предварително с вас. Видът на болкоуспокоителните, които искате да използвате по време на раждането, е нещо, което можете да добавите към плана си за раждане. Поинтересувайте се от разнообразието от налични опции и рисковете и ползите от всеки. Това означава, че можете да направите правилния избор за вас, когато е необходимо. Вашата акушерка може да ви подкрепи и да ви посъветва и по време на раждането – но в крайна сметка това е ваше право и ваш избор. Ако се притеснявате, че вашата болка е признак на нещо по-сериозно и не чувствате, че притесненията ви се изслушват, молим да споделите това с вашата акушерката, която ви подкрепя в раждането. Ако е необходимо, можете да поискате втори преглед от акушерката, която отговаря за родилното отделение.