Плюс 1 Чакаме бебе

Пет изненадващи знака, че сте бременна

Любопитни факти за бременността (част 2)

Майчинството е един от най-специалните моменти в живота на една жена, а и често дълго чакан и желан. Наред с обичайните симптоми като прилошаване, закъснение на менструацията и болезнени гърди, има и такива, които със сигурност биха ви изненадали, като например:

1. Заспиване навсякъде и по всяко време
Много често, особено в началото на бременността си, жените са способни да заспят навсякъде и по всяко време. Изумителното е, че не чувстват толкова умора, както след спорт например, или напрегнато ежедневие, напротив, възможно е да си подремнат и въпреки че преди малко са се събудили от качествен 8 часов сън. Много жени споделят, че ако са знаели, че сънливостта е симптом, то са щели да узнаят, че са бременни и без тест.

2. Нюх като на хрътка
Ако изведнъж осъзнаете, че усещате всяка миризма с неколкократен интезитет, то е доста вероятно да сте бременна. Обичайно хормоните се настройват така, че жената да може да усеща развалена храна, което само по себе си ще предпази бебето.

3. Кръвоизливи от носа Ако изведнъж започне често да ви кърви носа, то е възможно да сте бременна, особено ако се опитвате с партньора ви за зачеване. Кръвоизливите са нещо често срещано и се дължи единствено на хормоналните проблеми, а не са симптом за нещо по-сериозно.

4. Изключително резки промени в настроението Отновно виновници са хормоните, но ако усетите, че изпитвате рязка нужда да се разкрещите на иначе толкова обичайния от вас съпруг, то е може би време да отскочите до аптеката за тест за бременност. Въпреки че обичайно се наблюдава по-висока раздразнителност в бременна жена, то много често се случва и рязка смяна към абсолютна меланхолия. Много бременни споделят, че са способни да се разплачат и на реклама за перилен препарат, така че ако забележите подобни промени, не се притеснявайте за психическото си здраве, всичко е наред, просто може би чакате дете!

5. Акне Една от най-неприятните и често срещани последици е акнето. Особено за жени, които винаги са имали чисто и гладко лице, е изключително неприятно в периода, в който трябва да „са озарени“ от красотата на бъдещата майка, да се чувстват като тийнейджърка в девети клас. Обратно пък дами, които са имали проблеми винаги с акнето, често забелязват изчистване и избистряне на тена им.

източник: aktualno.com

За автора

Бременна.БГ

Бременна.БГ

Бременна.БГ има за цел да осигурява информация, засягаща темите свързани със забременяването, бременността, раждането и отглеждането на деца.