Да поговорим Истории

Жена роди тризнаци след имплантирането само на два ембриона

Тризнаци се родиха в пловдивска болница, след като в организма на жената били имплантирани два ембриона, предаде NOVA. Бебетата в утробата на майката обаче се оказали три. Това изненадало не само семейството, но и лекарите.

„Лекарите ми казаха, че моят случай е медицинско чудо! Много рядко срещано и необяснимо”, каза майката Илияна Спасова.

Тризнаците са първите деца на семейство Спасови от Пловдив.

„Интересното в този случай е, че тези три плода се образуват от две оплодени яйцеклетки. Едната се разделя на две и се получават два еднояйчни близнака плюс още един допълнителен плод”, обясн проф. Благовест Пхливанов от УСБАГ „Селена“- Пловдив.

„Три години и малко с мъжа ми се опитвахме по естествен път да създадем детенце, но в крайна сметка не се получаваше и съответно решихме да отидем на лекар”, разказа още жената.

Точно той в навечерието на Коледа им съобщава щастливата вест – не едно, не две, а цели три бебета.

Въпреки предупреждението на лекарите, че тази бременност крие много рискове, както за нейния живот, така и за трите бебета, Илияна е решена да износи тризнаците. И така бебетата се появяват месец преди планираното раждане. След кратък престой в интензивното отделение, заради ниското си тегло, вече са изписани. Родителите съветват всички тръгнали по техния път да не губят надежда.

За автора

Бременна.БГ

Бременна.БГ

Бременна.БГ има за цел да осигурява информация, засягаща темите свързани със забременяването, бременността, раждането и отглеждането на деца.