Здрав дух в здраво тяло Полезното и Приятното

За ползата от яденето на ябълки

ябълка ябълки

Ябълката е уникален и много полезен плод. Много хора я обожават заради самия  вкус, а други – заради ползите, които доставя на тялото.
Ябълковото пюре е едно от първите, които се дават на новородено бебе под формата на захранка. Това означава, че съдържа голямо количество полезни вещества.
Последните са необходими за правилното функциониране на организма, както при възрастен, така и за малко дете (дори на няколко месеца).
По време на бременност бъдещата майка, трябва да се грижи за здравето на нероденото бебе. Жената трябва да премине към здравословен начин на живот, отказвайки се от лошите навици и нездравословна храна. В резултат на това различните плодове и зеленчуци заменят любимите сладкиши.
Отдавна е установено, че по време на бременност жената трябва да консумира голямо количество витамини и микроелементи. Тези витамини, тялото трупа на склад, за да се приемат от плода при необходимост.
Следователно липсата на витамини и микроелементи трябва редовно да се попълва, за да не се провокират негативни промени в тялото на майката и в тялото на бъдещото дете. Много експерти твърдят, че най-добрите хранителни вещества са от продуктите на родната територия. Ето, защо и ябълките е желателно да са от България, а не внос от далечни държави. Нашенските плодове ще са значително по-здравословни от например чуждите плодове. И, така в зелените ябълки съдържанието на витамин С по никакъв начин не е по-ниско от това в цитрусовите плодове.
Друго голямо предимство на нашенските ябълки е това, че към тях е много по-малък е шансът да се развие алергия, отколкото към чуждестранните продукти.
В допълнение към аскорбиновата киселина, която укрепва имунитета на бременната жена, ябълките съдържат желязо. Последното е необходимо за поддържане на нормални нива на важен желязо съдържащ протеин (хемоглобин) в кръвта.
Ако индексът на хемоглобина падне до критични стойности, тогава бебето страда от кислороден глад, което може да повлияе негативно на развитието на детето.
Постоянното консумиране на ябълки в малко количество ще направи възможно да се избегне това усложнение. Наред с това е доказано, че добавянето на зелени ябълки към диетата на бъдещата майка значително намалява вероятността, детето да развие бронхиална астма.
Лекарите препоръчват още при оток и подуване, в края на бременността да се вземат повече плодове, тъй като те утоляват много добре жаждата.

За автора

Бременна.БГ

Бременна.БГ

Бременна.БГ има за цел да осигурява информация, засягаща темите свързани със забременяването, бременността, раждането и отглеждането на деца.