Здрав дух в здраво тяло Полезното и Приятното

За ползата от физическата активност през бременността

За вредните фактори, за истерията, за майчинските групи, за диабета и други

Физическата активност на бременните жени има положително въздействие върху белодробните функции на бебетата, показва проучване на норвежки специалисти, цитирано от сайта Healthday News.

Изследователи от университета на Осло са проследили състоянието на 814 здрави бебета в Норвегия и Швеция, както и нивото на физическата активност на майките им по време на бременността.

Белите дробове на децата са изследвани, когато са станали на три месеца. Като цяло при 5,8% е констатирана намалена белодробна функция.

От 290 бебета, родени от недостатъчно активни физически майки, при 8,6% е установено това състояние в сравнение с 4,2% при потомците на много активни жени.

Средната белодробна функция при бебета на физически активните майки също е по-висока, сочат данните от изследването, предава БТА.

Предишни проучвания показват, че децата с намалена белодробна функция са по-склонни да развият астма до десетгодишна възраст.

За автора

Бременна.БГ

Бременна.БГ

Бременна.БГ има за цел да осигурява информация, засягаща темите свързани със забременяването, бременността, раждането и отглеждането на деца.