Да поговорим Истории

Световен рекорд: В ЮАР 37-годишна роди десет бебета

раждане бебе

Жена от ЮАР постави световен рекорд като роди десет бебета. Първоначално семейството е предполагало, че те са осем, но впоследствие е станало ясно, че са десет. Джосиаме Ситхол е станала майка на три момичета и седем момчета.

Те са се появили на бял свят в болница в столицата на ЮАР – Претория. Жената е родила чрез цезрово сечение, според местните медии, информирани от съпруга й Тебохо Тсотетси.

„Тя беше бременна седем месеца и седем дни. Щастлив и развълнувам съм. Съжалявам, в момента не мога да говоря много“, каза той пред репортери. Пред медиите по време на бременността Джосиаме разказа, че е „шокирана и очарована” от факта, че износва толкова много бебета. Първоначално се предполагаше, че те са осем, но впоследствие изследванията протвърдиха, че бебетата са десет. Лекарите посочват, че случаят е истинска рядкост, защото не е в резултат на лекуване на безплодие. Бебетата са с ниско тегло и ще прекарат следващите няколко месеца в кувьози.

За автора

Бременна.БГ

Бременна.БГ

Бременна.БГ има за цел да осигурява информация, засягаща темите свързани със забременяването, бременността, раждането и отглеждането на деца.