Плюс 1 Чакаме бебе

Бейби бум заради пандемията

новородено бебе

30 % повече бебета са се родили през октомври

Мини бейби бум в София и Пловдив беше отчетен след първия локдаун. 30 % повече бебета са се родили през октомври и 20 % през ноември, предаде NOVA телевизия. Очакванията за същински бум на ражданията са за този месец.

“Определено се раждат повече бебета през втората половина на годината. Имаме около стотина повече новородени в сравнение с този период през 2019 г.”, каза д-р Гергана Коларова, директор на Първа АГ болница „Света София“.

По думите й COVID-19 е засилил страховете на бъдещите майки. “По принцип рискове за бебето няма. Бременната жена трябва да се грижи за себе си. Тя не е болна, но имунитетът й е понижен. Хубаво е бъдещите майки да си направят изследване за количеството на Витамин Д в кръвта”, поясни лекарката. Според нея бременните жени трябва да се консултират само с лекаря си, а не да черпят информация от несигурни източници. Досега в „Света София“ са се родили 4 бебета от заразени с коронавирус майки.

Целия разговор гледайте във видеото

За автора

Бременна.БГ

Бременна.БГ

Бременна.БГ има за цел да осигурява информация, засягаща темите свързани със забременяването, бременността, раждането и отглеждането на деца.